Sfaturi pentru o căsnicie fericită

Sfaturi pentru o căsnicie fericită

Redactia Viata de cuplu Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Luni, 18 Mai, 2015 11:12 1155 vizualizari Tiparire

Este uşor să te îndrăgosteşti, dar să fii fericit este o adevărată provocare. Într-o lume în care peste 40% dintre casnicii se trasforma în divorţ, nimic nu este simplu. Multe dintre cupluri par a se sincroniza perfect, dar membrii acestora fac eforturi pentru a rămâne împreună. Desigur, nu există nicio relaţie intimă care să nu fie supusă, de-a lungul timpului, unor presiuni cauzate de termenele de lucru de la serviciu, treburile casnice sau alte evenimente de pe parcursul vieţii.

Există anumite valori fundamentale care întăresc şi fac mai rezistente unele căsnicii, comparativ cu altele. Printre acestea se număra încrederea, respectul reciproc, angajamentul şi spiritul de echipă. Există mai multe secrete care pot consolida o căsnicie.

- Dezvoltarea unei viziuni realiste asupra relaţiei de cuplu - O relaţie pe termen lung va avea şi suişuri şi coborâşuri. Este important să conştientizaţi acest lucru şi să încercaţi să depăşiţi momentele dificile.

- Implicaţi-vă în relaţie - Este esenţial să abordaţi problemele şi neînţelegerile imediat ce apar şi să încercaţi să le depăşiţi. Unii oameni consideră că acestea sunt depăşite cu naturaleţe, în cazul unor relaţii solide. Adevărul este că atunci când anumite aspecte, cum ar fi comunicarea, sunt neglijate într-o relaţie, aceasta chiar se poate destrăma.

- Petreceţi mult timp împreună - Nu există niciun substitut pentru timpul de calitate petrecut de cei doi parteneri. Atunci când sunteţi împreună, fără copii, animale de companie şi fără să fiţi întrerupţi, veţi reuşi să creaţi o legătură care vă va ajuta să depăşiţi aspectele mai dificile ale vieţii. În timpul petrecut împreună este recomandabil să faceţi activităţi în comun, nu doar să priviţi la televizor.

- Consideraţi diferenţele dintre dumneavoastră şi partener un avantaj - Gândiţi-vă ce anume v-a atras cel mai mult la partenerul dumneavoastră. Concentraţi-vă asupra aspectelor pozitive ale diferenţelor şi încercaţi să le apreciaţi. Deseori, diferenţele dintre cei doi membri pot echilibra cuplul şi îl vor transforma într-o echipă şi mai puternică.

- Nu vă aşteptaţi ca partenerul să se schimbe şi oferiţi-i mai mult decât îşi doreşte - nu încercaţi să vă schimbaţi reciproc şi veţi elimina în felul acesta, sursa celor mai multe dintre neînţelegeri. În acelaşi timp, fiecare ar trebui să îi ofere celuilalt ceea ce îşi doreşte, chiar dacă acest proces nu este unul tocmai natural.

De exemplu, în loc să vă plângeţi că partenerul nu va ajuta să spălaţi vasele, încercaţi măcar periodic să le spălaţi dumneavoastră. Partenerul va observa, probabil, efortul depus de dumneavoastră şi va încerca să facă şi el mai mult efort.

- Acceptaţi faptul că unele probleme nu pot fi rezolvate - Pot exista probleme asupra cărora dumneavoastră şi partenerul nu vă puteţi pune de acord. Decât să vă irosiţi inutil energia, încercaţi să faceţi un compromis pentru a rezolva problema. Doi oameni nu pot petrece împreună mai mulţi ani fără a se afla, uneori, în dezacord. Testul unei relaţii fericite este modul în care cuplul reuşeşte să rezolve aceste probleme, printr-un compromis care să nu afecteze prea tare pe niciunul dintre parteneri.

- Comunicaţi - Lipsa de comunicare este motivul principal pentru care, chiar şi relaţiile foarte solide se destrama. Iată un sfat care v-ar putea fi util: ascultaţi punctul de vedere al partenerului, fără a-l întrerupe. După ce şi-a expus punctul de vedere, încercaţi să recapitulaţi în minte ceea ce aţi auzit.

Acest lucru va duce la adoptarea unei poziţii defensive de către partener şi va fi mai uşor şi pentru acesta să vă asculte gândurile şi sentimentele. Apoi, puteţi găsi împreună soluţii pentru a rezolva problema.

- Onestitatea şi respectul sunt esenţiale într-o relaţie - Spuneţi-i partenerului lucrurile pe care trebuie să le ştie şi nu lăsaţi neîncrederea să intervină în relaţia dumneavoastră. Odată ce a intervenit neîncrederea, poate dura foarte mult pentru a se restabili fericirea în cuplu.

Nu vă fie frică să vă exprimaţi sentimentele pe care le aveţi, partenerului dumneavoastră: acesta vă va fi recunoscător. Respectaţi-vă partenerul şi trataţi-l cum aţi vrea să vă trateze el. Amintindu-vă cu regularitate cât de mult înseamnă el pentru dumneavoastră, veţi aprecia şi mai mult relaţia pe care o aveţi cu el.

- Nu vă pierdeţi simţul umorului - Umorul este unul dintre lucrurile care ţin cuplurile împreună pe termen lung. Atunci când două persoane nu mai pot râde împreună, acesta este semnalul că relaţia lor este condusă de probleme.

- Faceţi-vă daruri, reciproc - Cuplurile care sunt profund conectate îşi fac, deseori, mici daruri. Nu trebuie să fie vorba de daruri scumpe. O cină gustoasă luată de către doi soţi la lumina lumânărilor poate fi preludiul pentru o partidă de sex mai mult decât satisfăcătoare.

- Fiţi împreună la bine şi la rău - Cuplurile împlinite depăşesc cu succes piedicile şi neplăcerile care apar de-a lungul vieţii. Fie că este vorba despre o boală sau o promovare ratată, este importantă susţinerea reciprocă.

Când o relaţie este trainică, nu vor apărea reproşurile, indiferent de cât de grea este situaţia. În plus, partenerii care se iubesc şi se respectă sincer nu vor face nimic care va amplifica suferinţa partenerului lor, nu vor avea resentimente şi nici nu vor avea o atitudine critică. Partenerii implicaţi în căsătorii solide se simt în siguranţă în societate şi fiecare dintre parteneri are sentimentul că poate conta pe celălalt.

- Menţineţi-vă activa viaţa sexuală - Probabil că în primii ani de căsnicie dorinţa sexuală a ambilor parteneri este destul de ridicată, dar posibil ca aceasta să se estompeze pe măsură ce trece timpul.

Deseori, odată cu naşterea primului copil, pasiunea dispare din cuplu. Totuşi, nu trebuie să neglijaţi acest aspect. Este important să acordaţi atenţie atât nevoilor dumneavoastră sexuale, cât şi ale partenerului. Încercaţi să găsiţi diverse modalităţi prin care să vă satisfaceţi unul pe altul.

Discutaţi pe această temă, faceţi-vă timp şi găsiţi locul potrivit pentru activitatea sexuală. Dacă este cazul, încercaţi să descoperiţi împreună noi poziţii sexuale. În cuplurile fericite partenerii sunt afectuoşi şi au o viaţă sexuală activă.

 

sursa:sfatulmedicului.ro 


Alte articole asemanatoare

Foto! Tornada la ieșire din Arad ! Camion răsturnat între Zădăreni și Arad ...

STIREA ZILEI - Vineri, 23 Iunie, 2017 19:44

Foto! Tornada la ieșire din Arad ! Camion răsturnat între Zădăreni și Arad ... ARAD. Vineri după-masa la ieșire din Arad spre Zădăreni a fost tornadă ! Șoferii aflați in trafic au fost șocați ! VEZI Foto ! Clipele de groază prin care a trecut un șofer de camion se pot observa și în imaginile surprinse : " Conduceam liniș ...

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

CULINAR - CELE MAI ACCESATE

 1. Ciorba rusească Soleanca Ciorba rusească Soleanca
  Joi, 29 Mai, 2014 12:38 | 69690 ori

 2. Salata de bocconcini cu rosii Salata de bocconcini cu rosii
  Sambata, 29 Iunie, 2013 12:20 | 25539 ori

 3. Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo
  Luni, 21 Iulie, 2014 15:06 | 15795 ori

 4. Cotlet de porc cu sos de rosii Cotlet de porc cu sos de rosii
  Luni, 08 Iulie, 2013 22:00 | 10300 ori

 5. Prăjitură de piersici cu fundul în sus Prăjitură de piersici cu fundul în sus
  Miercuri, 09 Iulie, 2014 09:14 | 7224 ori

SANATATE - CELE MAI ACCESATE

 1. Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună
  Luni, 23 Decembrie, 2013 12:04 | 36511 ori

 2. Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita
  Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:49 | 35859 ori

 3. Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului
  Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:47 | 30824 ori

 4. Cele mai frumoase complimente pentru o femeie Cele mai frumoase complimente pentru o femeie
  Joi, 28 Mai, 2015 11:57 | 26403 ori

 5. Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri
  Joi, 11 Iunie, 2015 13:18 | 14260 ori

COPII - CELE MAI ACCESATE

 1. Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet
  Miercuri, 04 Septembrie, 2013 14:49 | 42820 ori

 2. Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului
  Miercuri, 13 August, 2014 13:43 | 23054 ori

 3. Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează
  Marti, 21 Octombrie, 2014 11:54 | 21022 ori

 4. Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani
  Marti, 10 Martie, 2015 15:25 | 10645 ori

 5. O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală
  Marti, 05 August, 2014 12:50 | 10386 ori

IT - CELE MAI ACCESATE

 1. Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO) Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO)
  Vineri, 30 Mai, 2014 12:14 | 20680 ori

 2. Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns
  Vineri, 06 Septembrie, 2013 11:29 | 16473 ori

 3. Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet
  Marti, 10 Septembrie, 2013 12:02 | 12883 ori

 4. Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor
  Joi, 12 Decembrie, 2013 14:04 | 9806 ori

 5. Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014 Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014
  Marti, 15 Octombrie, 2013 15:07 | 9448 ori

TURISM - CELE MAI ACCESATE ARTICOLE

 1. Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea
  Joi, 22 Mai, 2014 11:49 | 4224 ori

 2. Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume
  Vineri, 07 Martie, 2014 16:52 | 3137 ori

 3. Oraşe superbe de vizitat în Italia Oraşe superbe de vizitat în Italia
  Joi, 12 Iunie, 2014 14:30 | 2588 ori

 4. VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii
  Luni, 19 Mai, 2014 12:27 | 2441 ori

 5. Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana
  Luni, 28 Aprilie, 2014 12:15 | 2314 ori